11.ÇOCUK ŞENLİĞİ

BİR ADANA DOSTELLER KLASİĞİ OLAN ÇOCUK ŞENLİĞİNİN 11. Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ….
Tarihler 14.05.2016 yı gösterirken yüzlerce heyecanlı yürek bir araya gelmek için dakikalar sayıyordu. Bir tarafta beklide ilkleri yaşayacak minik yürekler, diğer tarafta her sene aynı duygularla hazırlıklarını yapan büyük yürekler.
Gelen öğrenciler ÇEAŞ Anadolu Lisesi kapısında karşılandı ve o günün hatırası için yaptırılan tişörtleri giydirilen minikler okul bahçesini hemen bir bayram alanına çevirdiler.
Ablalarının sevgi ile hamurunu yoğurdukları pastaları, börekleri, çörekleri, sandviçleri kahvaltıda büyük bir iştah ile piknik havasında bahçede hep birlikte yaptık.
Günümüzün neşe kaynakları olan Nasrettin hocamızı, Keloğlan ve arkadaşlarını, folklar ekibimizi hatırlatmadan geçemeyeceğiz. Hani derler ya o gün çocuklar gibi şendik. İşte böyle bir güzel ortamda yaşandı her şey.
Kahvaltısı biten çocuklarımıza kıyafet ve hediyelerini seçmeleri için tüm şenlik ekibimiz seferber oldu. Yeni kıyafetler ve hediyeler çocuklarımızın gözlerinde okunan büyük bir mutluluk tablosu oldu. Bu sırada okulun tiyatro salonunda Keloğlan ve arkadaşları ile Nasrettin hocamız çocuklar ile koyu bir sohbete dalmıştı. Çocukların sevinç çığlıkları zannederiz ki tüm duyanları kulağından bir sene boyunca çıkmayacaktır.
Dışarıda kalan çocuklarımıza da folklar ekibindeki minik kardeşlerimiz unutulmaz gösteriler sundular.
Çocuklar için sürprizlerimiz bitmiş miydi? Tabiî ki hayır. Belkide bu senenin en güzel sürprizi. Hem sesleri hemde görüntüleri ile yolda göründüklerinde hayatları boyunca unutamayacakları dakikalar başlıyordu çocuklar için. Toroslar Offroad Doğa Sporları ve Kampçılık Derneğini üyeleri birbirinden farklı araçları ile çocuk şenliğimize misafir oluyorlardı. Hemen çocuklar arabalara doğru koştular ve ilk defa gördükleri bu araçlara biraz imrenerek birazda meraklı gözlerle baktılar. Bir çoğuda binerek bu keyfi canlı olarak yaşadı.
Kız çocuklarımızın saç modelleri bir başka güzeldi. Gönüllülerimiz her bir kız çocuğumuzun saçını şenliğin ilk saatlerinden itibaren yaparak onların neşelerine neşe kattılar.
Evet artık vakit gelmişti. Bu kadar aktivasyondan sonra acıkmıştık. Ve hep birlikte araçlara binerek okul bahçesine veda ettik. Bu seferki rotamız yemek için Hasan Usta Kebap Salonu idi. Kocaman bir salon çocukların sesleri ile çınlarken Sayın Adana Valimiz şenliğimize teşrif ettiler. Çocuklarımız vali beyle tanışıp sohbet etme imkânı buldu. Yemekler keyif ile yenildikten sonra sıra bir başka geleneksel olan şenlik pastamızın kesim sırasına gelmişti. O gün doğum günü olan bir kız çocuğumuz Nasrettin Hoca ve arkadaşları ile pastayı kestiler. Sonra nemi oldu . söylemeye gerek var mı afiyetle pastanın yendiğini.
Her şeyin olduğu gibi bu şenliğinde son dakikaları geldi çattı. İşte o an tüm duygular birbirine karıştı. Gün boyu yaşanılan neşenin yanına ayrılma saatinin verdiği hüzün karıştı. Fakat herkesin yüzü mutluluğun resmini çoktan çizmişti. Son olarak çeşitli ikramlarda bulunarak çocuklarımızı teker teker arabalarına bindirdik ve yolcu ettik. Hepimizin aklında çok güzel geçen bir günün mutluluğu ve seneye yapacağımız şenliğin hazırlıları vardı.
Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak bu yıl 11.sini gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Çocuk Şenliğimizde Adana Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla 7-12 yaş aralığında 260 çocuğumuzu misafir ettik. Çocuklarımızın nice ilkleri yaşadıkları gün rüya gibi geldi ve geçti.
Küçük bedenlerde kocaman yürek taşıyan sevgili çocuklarımızın sevinçlerine ortak olan başta Adana Valiliğine, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve ÇEAŞ Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, Toroslar Offroad Doğa Sporları ve Kampçılık Derneğine, Değerli Bağışçılarımıza, Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyelerine, Bayanlar Komisyonumuza, Gönüllülerimize ve Personellerimize, Maddi ve manevi hayra ortak olan burada adını sayamadığımız bütün güzel yüreklere şükranlarımı sunarım.
Mehmet Masum YAVUZ
Yönetim Kurulu Başkanı

FOTO GALERİ