GÖZLERDE MUTLULUK, GÖNÜLLERDE DUALAR

Her şey hayallerle başlar. Minik yüreklerde bir başka olur.
Bizim için olağan, onlar için bir ilk..
Hikâyemiz anne veya babanın telefonunun çalması ile başlar. Ses tonu değişir anne babanın. Çocuklar gözlerine bakınca büyüklerinin, bir pırıltı görürler. Telefonu kapatırken “teşekkür ederiz, dediğiniz saatte orada olacağız derler.“ Haber Adana Dosteller Derneğinden gelmiştir Ramazan Bayramı yaklaşırken. “Efendim, giyim yardımımızı haber vermek için sizi rahatsız ediyoruz. Şu gün şu saatte dernek merkezimizde olursanız sizin ve ailenizin bayramdan önce giyim ihtiyacını karşılayacağız.“ işte bu haber evde kulaktan kulağa yayılırken belki de mutluluk çığlıkları yükseliyordur odadan.
Eminiz ki derneğe gidilecek günün gecesinde gözlere uyku girmiyordur. Sabah heyecan ile kalkılır ve derneğe doğru yola çıkılır.
Dernek merkezimizin kapısında çocuklarımızın ve aile büyüklerinin gözlerine baktığımızda içlerindeki heyecanın şahidi oluyoruz. Ve hiç vakit kaybetmeden kendilerini giyim bölümümüze alarak, kendi beğeni ve zevklerine uygun elimizde mevcut olan sıfır kıyafetlerden seçmeleri için gönüllü bayanlarımız ile çalışmaya başlıyoruz.
Tepeden tırnağa giyim ihtiyaçları karşılanan ailemiz ürünlerin çıkışının yapılması için kasamıza geldiğinde çocuklarımız poşetlere sımsıkı sarılıyorlar. “Bunları bize verdiler, bunlar bizim oldu, bunlara sahip çıkmalıyım” diyorlar. Ve hepside gözlerindeki mutlu ışıltılarla dualar ederek hayallerine bir nebzede olsa kavuşmanın mutluluğu ile bayramı bayram gibi yaşamak üzere dernek merkezimizden ayrılıyorlar.
Sizlerin destek ve duaları ile bu Ramazanda da giyim yardımımız ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtılmaya devam ediyor.
Temeli sevgi, yardımlaşma ve dost ellerini ihtiyaç sahiplerine uzatmak düşünceleri ile atılan bu güzel binada bir tuğla da siz olmak ister misiniz?

FOTO GALERİ